Samen komen we verder

Leven.Werken.Beter

De Bovengrondse Vakschool is een initiatief van gemeente Heerlen. Het is een netwerkorganisatie met als eerste participant WerkvoorHeerlen. Op 1 januari 2025 wordt de Bovengrondse Vakschool zelfstandig. Tot die tijd liggen de formele rollen en verantwoordelijkheden bij WerkvoorHeerlen. In het ecosysteem rond de BVS zijn tot nu toe opgenomen: WSP Parkstad, Stand-by, Praktech, de alliantie Heerlen-Noord met de verschillende publieke en private partijen, zoals werkgevers en instellingen als Vista en Yuverta (duale trajecten). Nieuwe leden zijn welkom!

Zorgen voor verbinding

We dragen samen bij aan de leefbaarheid van de wijk en Heerlen. Een plek voor buurtactiviteiten en binding in, met en door de wijk. Het bestuur stemt initiatieven en activiteiten af met deelnemers, wijkbewoners, werkgevers en andere partners. Zo wordt iedereen betrokken, wordt samen inhoud gegeven aan de daginvulling en krijgt de wijk een waardevolle sociale impuls.

Kortom: De Bovengrondse Vakschool in Heerlen-Noord zorgt voor verbinding. Een plek voor iedereen in de wijk die een vak wil leren, werk zoekt, werk biedt of andere wijkbewoners wil ontmoeten.

Op weg
naar
een baan!