Als je iets wil bereiken, moet je zelf de stappen zetten!

Door de burgeroorlog in Syrië zijn veel mensen het land uit gevlucht. Zo iemand is de 22-jarige Fatima Alasfour. Fatima heeft veel meegemaakt waar ze liever niet over praat, omdat het haar verdrietig maakt. Zij en haar familie gingen weg uit de mooie, oude stad Aleppo en kwamen in 2013 in een vluchtelingenkamp in Jordanië. Vijf jaar later kon het gezin in Heerlerheide gaan wonen.

Door de oorlog kon Fatima niet naar de middelbare school, maar ze wil heel graag vooruit. ‘Ik ga iets doen!’ Met dat plan kwam ze bij de Bovengrondse Vakschool. Ze startte met een duaal traject en leerde Nederlands en werknemersvaardigheden in de ochtend en in de middag werkte ze in de praktijk. Ze haalde haar inburgering en kreeg een contract om te werken in het groen. Dat contract werd na een jaar verlengd. ‘Het is hard werken maar doordat het zo’n leuk team is, lijkt het wel chillen! We maken veel grapjes en ik heb door het werk de taal geleerd. Eerst was ik best wel stil en verlegen, maar dat is voorbij. Ik ben best stoer! En door het werk ben ik ook sterk geworden, al verwacht je dat misschien niet als je me ziet.’

Fatima heeft een hobby waar ze in de toekomst haar werk van wil maken: patisserie. Thuis bakt ze met behulp van YouTube-filmpjes de heerlijkste taarten voor haar familie en vrienden. Ze is ook begonnen aan een opleiding, zodat ze ooit een kleine bakkerswinkel voor patisserie kan openen. ‘Want als je iets wil bereiken, moet je zelf de stappen zetten’, is het advies van Fatima.

Leuk om verder te lezen

Weetjes

Ons (tijdelijke) adres

Diepenbrockstraat 15 in Heerlen. Overige contactgegevens en route via Google Maps, klik hier.

Weetjes

De 1e bedrijfsspecifieke Vakschool is een feit en dat mogen wij vieren!

WerkvoorHeerlen leert medewerkers vakvaardigheden bij Loven Trucks in 13 weken. De eerste twee zijn succesvol gestart. Bedrijven kunnen contact opnemen met de BVS voor meer informatie.

Weetjes

Bovengrondse Buurtdag

Wist je al dat we regelmatig een Bovengrondse Buurtdag organiseren?  Houd deze website en onze Facebook pagina in de gaten voor meer informatie.