Nu werk ik hier in de fietsenwerkplaats! Ik vind het heel fijn. Alles is prima geregeld!

Een van de vaste krachten van de fietsenwerkplaats is Khalid Salmo. Met zijn vrouw en hun kinderen woont Khalid in Heerlen, waar hij kort geleden zijn inburgering heeft afgerond. En hij heeft al meteen een Nederlandse gewoonte overgenomen: koffie en een sigaretje. ‘Heerlijk!’ vindt hij.

Khalid is een Koerdische asielzoeker en moest vluchten uit het noorden van Syrië. Dat was in
2016. ‘Mijn ouders zijn achtergebleven. Ons gezin kon met hulp van de Verenigde Naties vanuit Turkije naar Nederland komen. De kinderen gaan hier naar school en ze leren zo heel snel Nederlands. Dat gaat veel sneller dan bij oudere mensen!’ vindt de 39-jarige.

Khalid heeft zelf nog wat hulp nodig om te vertellen wat hij kwijt wil. Maar het is duidelijk dat hij trots is op zijn gezin. Zijn oudste jongen van 14 gaat naar de middelbare school en de
jongste van de vijf kinderen is een meisje dat twee jaar geleden in Nederland is geboren.

‘Ik ben na de lagere school opgeleid als kleermaker. Dat was ook mijn werk in Syrië. Maar ook toen al repareerde ik fietsen als mensen me dat vroegen. Ook in het AZC in Baexem kwamen ze naar mij toe als er een fiets kapot was. En nu werk ik hier in de fietsenwerkplaats! Ik vind het heel fijn. Alles is prima geregeld!’

Leuk om verder te lezen

Weetjes

Bovengrondse Buurtdag

Wist je al dat we regelmatig een Bovengrondse Buurtdag organiseren?  Houd deze website en onze Facebook pagina in de gaten voor meer informatie.

Ben jij iemand die levenservaring en/of vakkennis heeft en dat als vrijwilliger wil doorgeven? We komen heel graag met je in gesprek!

Bij de Bovengrondse Vakschool begeleiden we mensen om (weer) aan het werk te gaan in een echt vak. Daarvoor hebben…
Weetjes

De 1e bedrijfsspecifieke Vakschool is een feit en dat mogen wij vieren!

WerkvoorHeerlen leert medewerkers vakvaardigheden bij Loven Trucks in 13 weken. De eerste twee zijn succesvol gestart. Bedrijven kunnen contact opnemen met de BVS voor meer informatie.